Stilizare sprancene

Sprancenele au un rol deosebit de important in armonia si simetria fetei. Ele au rolul de a sublinia expresivitatea ochilor, de a aduce lumina si tinerete. Forma neclara sau lipsa totala ori partiala a sprancenelor ne schimba armonia fetei si ne adauga cativa ani buni pe fata!

Odată ce intervenim prin pensare, expresivitatea sprâncenelor nu cunoaşte limite.

Datorită puterii lor de a conferi personalitate feţei, sprâncenele au fost cel mai puternic influenţate de moda veacurilor. In  anii 1920, sprâncenele naturale erau rase şi redesenate intr-o linie subţire şi alungită, cu un aer uşor pensativ, dramatic, iar după un deceniu se purta o formă de sprâncene asimetrică, curbată, însă tot subţire.

Treptat, sprâncenele au căpătat în 1940 o grosime medie, care a rămas populara până în anii ’50, când modelul de sprâncene închise la culoare purtat de Veronica Lake a marcat moda şi a stabilit tendinţele în materie de modele de sprâncene.

In deceniile ce au urmat, forma clasică de sprâncene a devenit etalonul frumuseţii, modelul fiind preferat şi în zilele noastre de majoritatea femeilor. Pentru a deveni arcuite, ascendente, dese şi simetrice, sprâncenele au nevoie de îngrijire susţinută.

Grosimea sprâncenelor este dictată, de forma feţei şi de trăsături. Dacă ai o fizionomie delicată, fruntea şi ochii mici, atunci este indicat să alegi sprâncene subţiri, însă dacă ai trăsături puternice şi fruntea lată, cel mai bine foloseşti grosimea sprâncenelor în avantajul tău şi nu intervii prea mult prin pensare.

Acelaşi sfat se aplică şi în cazul persoanelor cu ochii mari care sunt avantajate de o grosime mai mare a sprâncenelor.

Prin pensarea corectă a sprâncenelor se pot realiza chiar şi corecţii ale ochilor. Mărind distant dintre sprâncene, vei crea impresia că ochii sunt mai puţin apropiaţi decât sunt în realitate. Viceversa se aplică dacă ai ochii prea depărtaţi. Micsorand distanta dintre sprâncene şi accentuând prin îngroşare punctul de pornire al sprâncenelor, ochii tăi vor părea mai apropiaţi.

Micropigmentarea sprâncenelor

Micropigmentarea pentru sprâncene se recomandă în cazuri în care forma este neregulată, întreruptă sau prezintă goluri survenite în urma pensării necorespunzătoare.

Machiajul pentru sprâncene

Pentru acelea dintre voi care caută o alternativă pentru umplerea golurilor din sprâncene şi definirea acestora, fără a apela la micropigmentare, machiajul pentru sprâncene este soluţia perfectă.

Poţi folosi atât farduri compacte, cât şi creioane khol sau farduri pe baza de apă pentru a da sprâncenelor tale forma mult visată, prin mişcări uşoare din pensulă de sprâncene sau din creionul de sprâncene bine ascuţit.